Over mij

Puck Jonkers

Denken in mogelijkheden, positiviteit en verbinden. Dit in combinatie met het geloof in de kracht van jonge mensen vormen de ingrediënten voor mijn drive.

Grappig dat de naam 'Puck' zijn herkomst vindt vanuit het oudengelse woord 'Puca', wat kabouter of rakker betekent. Een mythologisch ondeugend wezentje.

Gooi er een L tussen, en er ontstaat Pluck! Behalve plukken betekent dit ook lef, moed en durf. Persoonlijk voel ik een behoefte om vaker los te komen van de gevestigde orde en gebaande paden.  Hier is lef en gepaste ondeugd voor nodig. Hiervoor valt er bij kinderen en jongeren veel inspiratie te halen!

Ik geloof dat het leven draait om betekenisvol groeien vanuit het individu. Wanneer we al van jongs af aan ontdekken waar onze kracht en talenten liggen, kunnen we dit inzetten om elkaar te inspireren en te bouwen aan een betekenisvolle toekomst voor ons samen.

 

IMG_4328
specialisme

Samenwerken / Co-creatie

Samenwerking en co-creatie vormt een rode draad in mijn werkwijze. Het verbinden van talenten voor het ontplooien van vernieuwende concepten. De belevingswereld van kinderen en jongeren staat voorop. Dit in combinatie met de kennis en ervaring van volwassenen zorgt voor verrassende resultaten.

Ervaring

Mijn liefde voor samenwerking met kinderen ontstond tijdens mijn functie als Projectleider Floriade Kids voor Floriade 2012 in Venlo. Regelmatig vergaderden we met kinderen om de wereld van de tuinbouw voor kinderen vorm te geven. Hun energie, onbegrensde ideeën en idealistische blik op de wereld brachten zoveel eyeopeners.

Na Floriade 2012 startte Pluck Experience Concepts om deze ervaring te delen met anderen. Inmiddels heb ik fantastische projecten mogen uitvoeren voor o.a. Kokkerelli & Stichting Kids University for Cooking, Stichting DOEJEMEE, Speelpark Klein Zwitserland, Dendron College, Museumpark Orientalis, Kunstencentrum Venlo en Jonkers hoveniers - daktuinen - natuur - water

In 2020 startte ik een project met mijn eigen Pluck Panel (foto). Dit resulteerde in een spel om taboes te doorbreken: LevenSeksDrugs.

IMG_9585

Nieuwsgierig geworden?

Je kan me bellen of mailen, maar van een persoonlijk
gesprek word ik ook heel enthousiast!