LevenSeksDrugs

Tijdens een gesprek met jongeren kwam ter sprake dat zij zich niet altijd gehoord voelen over kwesties die zij in het dagelijks leven tegen komen. Vaak vinden zij het moeilijk om zich te uiten over thema's als seks, seksuele geaardheid, drugs, alcohol of uiterlijke kwesties.

"Het voelt soms alsof oudere generaties oogkleppen op hebben voor deze thema's of niet weten wat er leeft bij jongeren. Wij ervaren deze thema's als een taboe. Ik voel me niet altijd even vrij om hierover te praten, omdat ik niet weet wat de reacties zijn. Maar wij jongeren hebben wel de behoefte om hierover te praten. Niet alleen voor onszelf, maar ook om bijvoorbeeld acceptatie rondom seksualiteit en genderkwesties te vergroten."

Om het gesprek over deze thema's op een laagdrempelige en luchtige manier te openen, bedachten jongeren het spel LSD: Leven Seks Drugs. Op humoristische wijze wordt je kennis getoetst en de dialoog over de genoemde thema's op gang geholpen. Op maandag 11 oktober 2021 start de crowdfunding campagne van de jongeren om voldoende geld in te zamelen om het spel te kunnen laten produceren. Kijk voor meer informatie op www.levenseksdrugs.nl.